Ер нь бүргэр идэх дургуй хүн хаа ч явсан ховор. Гадуур хооллоход мэню -д мэргэжлийн тогоочийн нэрийн бүргэр байх жишээний. Дэлхийн хаан ч очсон bun (буюу Монголоор бол зүгээрэл бүргэрийн талх) дунд ямарч мах хавчуулсан хоолыг бүргэр байна гэж хэлхээр алдарт хоол билээ 🌐.
Сайн бүргэр нь үнтэй тансаг орц орсон биш харин бяслагаар хучсан жүсий махан, хайрсан сонгино, кранчы байцай, sweet & tangy “онцгой соус” -ын зөв порпоц юм. Ингэж хийвэл яг болно.
Таньд хэрэгтэй зүйлс 🛒
- Мах татагч
- Хэмжүүрт халбага
- Чефийн (Chef’s) хутга
- Модон гамбанз
- Хайруулын таваг
- Модон Спатула (Spatula)
- Илгэн цаас (Parchment Paper)
Орц 📝
Хоолны хэмжээ: 4н Бүргэр
Нийт хугцаа | Бэлдэх хугцаа | Жигнэх хугцаа |
50 мин | 30 мин | 20 мин |
- 570гр бага зэрэг өөхтөй үхрийн мах (жишээ нь Үхрийн хүзүү)
- Кошир Давс
- Шинэ нунтагласан Хар перц
- Паприка нунтаг (Paprika powder)
- Чили жижиг ширхэгүүд (Chili flakes)
- Ганга (Thyme)
- Орегано
- Үртэй шинэхэн бүргэнийн талх
- шанцайны ургамал навч (gem lettuce)
- Даршилсан өгөрций
- Майонез
- Кетчуп
- 4 зүсэм Американ бяслаг
- Европ масло
Заавар
1. Махаа 80/20 харьцаатай цул мах, өөх холиж мах татагчинд хийнэ. Махаа татахдаа доор нь тосох төмөр сав тавиарай.
2. Татсан махаа давс, хар перц, чили ширхэг, паприка нунтагаар амтлана.
3. Амталж татсан махаа 4н тэцүү хэсэгт хувааж, хоёр гараараа зөөлөн дарж ан цавгүй бөмбөрцөг (sphere) хэлбэрт оруулана.
4. Бөөрөнхийлсөн дөрвөн махаа илгэн цаасан дээр зайтай тавьж дахиад дээр нь цаас дэвсээрээ. Тэр цаасан дээр гараар дарж диаметр нь 5″ инч (12см) бургэрний пати (patty) хийнэ.
5. Дээр нь дэвссэн илгэн цаасаа аваад хурууний өндгөөр өнгөцхөн дарж 3н хуруу хөндий үүсгэнэ.
6. Халуун хайруулын тавганд 1 хоолны халбага масло хийж саяхан бэлдсэн бүргэрийн махаа тавьж нэг талын хайрж эхлэн. Дээд талд нь бага зэргийн давс, хар перц нэмэлтээр хийнэ. Мөн ганга, орегано ширхэглэн хийн.
7. Таван мин хайрсаны дараа патины хүрээлэл нь борлож дунд нь шүүс тогтсон байх болно. Үүнийг эргүүлж нөгөө талыг адил амтална. Дээр нь Американ бяслаг тавьж хайлтал нь ойролцоогоор 1 мин хайрна.
8. Болсон махны гол температурын хэм 60 градус байна
9. Махаа аяган дээр байрлуулж 5 мин амраа.
10. Дараа нь хайруулын тавганд үлдсэн маслод бүргэнийн талхаа тавьж алтан боргол өнгөтөй болтол нь тоастлана.
11. Махаа амрааж байхдаа онцгой бүргэрний соусыг бэлдэнэ. Кетчуп, Майонезийг холиж кошер давс, хар перцээр амтлана.
12. За одоо бүргэрээ угсарж эхлэн. Бүргэрийн талхны доод хагасд шанцайны ургамал навч, пати (patty), жижиг хэрчсэн даршилсан өгөрци тавина.
13. Дээд хагсадаа соусаа түрхэнэ.
14. Бүргэр бэлэн болоо!
Гама Казино Скачать на Андроид https://bit.ly/m/1xBET
Hello, Neat post. There is a problem with your website in web explorer, would test this?K IE nonetheless is the marketplace leader and a big element of folks will pass over your wonderful writing because of this problem.