🍪 Шоколадтай жигнэмэг хийх жор 🍪

Шоколадтай жигнэмэг бол гэр бүлийнхэн болон найз нөхөдтэйгөө хуваалцахад хамгийн тохиромжтой амттан юм. Энэ жор нь амархан бөгөөд амттай жигнэмэг хийхэд тусална.

Нийт ЦагБэлдэх ЦагЖигнэх Цаг
1 Цаг20 Мин20 Мин

🍪 Орц

18 ширхэг жигнэмэг хийхэд:

  • 🥖 1 аяга талхны гурил (125 г)
  • 🌾 ¾ аяга бүхэл үрийн гурил (95 г)
  • 🧂 2 цайны халбага кошер давс, эсвэл 1½ цайны халбага ширээний давс
  • 🥄 1 цайны халбага хүнсний сода
  • 🧈 1 аяга давсгүй цөцгийн тос (225 г), 2 сав
  • 💧 2 хоолны халбага ус, өрөөний температурт
  • 🍬 1 аяга хар бор сахар (220 г)
  • 🍬 ½ аяга цагаан сахар (100 г)
  • 🍦 2 цайны халбага ванилийн охь
  • ☕ 1 цайны халбага эспрессо нунтаг
  • 🥚 1 том өндөг
  • 🥚 1 том өндөгний шар
  • 🍫 ½ аяга хагас амттай шоколадны үйрмэг (85 г)
  • 🍫 5 унц хар шоколад (130 г), жижиглэсэн

👩‍🍳 Хийх арга

  1. Хуурай орцуудыг холино: Дунд зэргийн саванд гурил, давс, хүнсний содаг шигшиж холино. Тусад нь тавина.
  2. Цөцгийн тосыг хайлуулна: Дунд эсвэл том саванд цөцгийн тосыг дунд зэргийн гал дээр хайлуулна. Том сав ашиглах тусам процесс хурдан явагдана.
  3. Цөцгийн тосыг буцалгана: Цөцгийн тосыг байнга хутгаж буцалгана. Ус буцалж эхлэхэд цөцгийн тосны сүүн хатуулаг нь доошоо тунаж, шаргал өнгөтэй болж эхэлнэ. Энэ үед байнга хутгаж, жигд шаргал болгоно. Хөөсөрч, цацагдаж болзошгүй тул анхааралтай ажиглаж, хөөсөрч эхэлбэл галаас гаргаж хутгана.
  4. Цөцгийн тосыг хөргөнө: Цөцгийн тосыг сайхан самрын шаргал өнгөтэй болсны дараа галаас гаргаж, том шингэн хэмжигч саванд хийнэ. Хэдэн минут хөргөж, 2-3 хоолны халбага ус нэмээд 1 аяга (240 мл) шингэн болгоно.
  5. Өрөөний температурт хөргөнө: Хөргөх процессийг түргэсгэхийн тулд хөргөгчинд 10-15 минут байлгаж болно. Цөцгийн тос шингэн хэвээр байх ёстой тул 15 минутын дараа гаргана.
  6. Сахар, ваниль, эспрессо нунтаг, хөргөсөн цөцгийн тосыг холино: Том саванд сахар, ваниль, эспрессо нунтаг, хөргөсөн цөцгийн тосыг хийнэ. Цахилгаан холигчоор 1-2 минут хөөсөртөл нь хутгана.
  7. Өндөг, өндөгний шарыг нэмнэ: Өндөг, өндөгний шарыг нэмээд, сайтар хутгана.
  8. Хуурай орцуудыг нэмнэ: Хуурай орцуудыг 3 хувааж, нэг удаад ⅓ хэсгийг нэмээд, сайтар хутгана. Савны ирмэгт бага зэрэг гурил үлдэж болно, дараагийн алхамд холигдоно.
  9. Шоколадны үйрмэг, жижиглэсэн шоколад нэмнэ: Модон халбагаар шоколадны үйрмэг, жижиглэсэн шоколад нэмээд, сайтар хутгана.
  10. Жигнэмэгийг бэлтгэнэ: Жигнэмэгийн зуурмагийг 3 хоолны халбага хэмжээтэй бөмбөлөг хэлбэрт оруулаад, жигнэмэгийн цаасан дээр байрлуулна.
  11. Хөргөнө: Амтыг сайжруулахын тулд 1 цаг эсвэл шөнөжин хөргөнө.
  12. Шарах шүүгээг халаана: Шарах шүүгээг 180˚C (350˚F) хүртэл халаана.
  13. Жигнэнэ: Жигнэмэгийн зуурмагийг 8 см зайтай байрлуулж, 12-14 минут жигнэнэ.
  14. Хөргөнө: Жигнэмэгийг шарах шүүгээнээс гаргаад, 2-3 минут хөргөөд, хөргөх тавиур дээр тавьж бүрэн хөргөнө.

Амттай жигнэмэгээ амтархан идээрэй! 🍪


Энэ жорыг туршиж үзээд, сэтгэгдлээ хуваалцаарай! 😊

This Post Has 10 Comments

  1. tlovertonet

    Some really fantastic content on this web site, regards for contribution.

  2. gully bet india

    Este site é realmente demais. Sempre que consigo acessar eu encontro novidades Você também vai querer acessar o nosso site e saber mais detalhes! Conteúdo exclusivo. Venha descobrir mais agora! 🙂

  3. escorts Manchester

    I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a
    very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to
    come here and visit more often. Did you hire out a developer to create
    your theme? Superb work!

  4. Christie Tartaglione

    Admiring the dedication you put into your blog and detailed information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

  5. vorbelutrioperbir

    Its such as you learn my mind! You appear to understand a lot approximately this, such as you wrote the book in it or something. I think that you just could do with some percent to force the message home a little bit, however instead of that, this is excellent blog. An excellent read. I will definitely be back.

  6. droversointeru

    Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.

  7. Carmelina Kakos

    Great info and right to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you people have any thoughts on where to hire some professional writers? Thank you 🙂

Leave a Reply to tlovertonet Cancel reply